Glenhugh

With a young, growing family our Glenhugh client wanted a larger, more open living space with better connection to the large garden at rear of the house.  They had two small bedrooms upstairs with low, sloped ceilings and wanted to increase the size of these rooms and introduce a shared bathroom. 

 

The original form of the house was kept and from the street the house looked untouched. However from the rear the house was transformed.  By utilising an existing basement, a large, double height living space was created.  A new mono-pitch roof increases the height of the space further and the glazed frontage provides a visual and physical connection to the garden.

 

Two new bedrooms and a bathroom upstairs enjoy expansive views across Belfast.  New elements are clad in dark timber to complement the red brick of the existing house.

Studio Park Architects © 2020