Boghead Bridge Road

This Boghead Bridge Road property was originally a small cottage but over the years had a couple of extensions added on, prior to being purchased by our client.  Although the house was a generous size the living areas were dark and cramped.   There was also an adjacent byre that was being used for storage and as a makeshift artist’s studio by the client. 

 

Their brief to us was for a new open plan, light-filled kitchen, living, dining space with a better visual link to the garden and the adjacent byre.  They also wanted to extend the byre to create a new artist’s studio with views out to the adjacent house and garden.

 

We created extensions to both the house and garden to meet the client’s requirements.  The same material was proposed for both extensions so they read as a pair.  The focus was on creating comfortable, well lit, visually connected spaces.  The material choices of timber shingles and reclaimed brick differentiate the new insertions from the existing cottage yet complement the old painted stone of the existing buildings and the surrounding trees and garden.

Studio Park Architects © 2020